Vill du bjuda på extra lyxiga pannkakor i helgen? Testa dessa goda tiramisupannkakor fyllda med mascarponekräm!
Ingredienser
Pannkakssmet (6 portioner)
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1 nypa salt
Rapsolja till stekning
Fyllning och garnering
400 g mascarponeost
1 äggula
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
16 st savoiardikex
2 dl bryggkaffe, kallt
Kakao att sikta över
Gör så här
Vispa snabbt alla ingredienser till smeten och ställ kallt 30 minuter.
Hetta upp din stekpanna och pensla med lite olja. Häll i ca en slev smet. Vänd runt i stekpannan, så att smeten fördelas jämt i den. Grädda ca 1,5 minut på ena sidan tills smeten stelnar ordentligt. Vänd och grädda ytterligare någon minut på andra sidan.
Lägg pannkakorna på en tallrik och sätt ett lock över för att hålla dem varma.
Rör osten mjuk. Tillsätt florsocker och vanilj samt äggulan. Blanda till en jämn kräm. Blanda inte för mycket, så att krämen blir rinnig.
Bred kräm över en pannkaka. Doppa snabbt två kex i kaffe och lägg dem i mitten ovanpå krämen. Rulla pannkakan från den ena sidan och lägg på ett serveringsfat med skarven neråt. Upprepa med resterande pannkakor. Ställ faten kallt.
Sikta över kakao innan servering. En kopp färskbryggt kaffe passar mycket bra att servera till.