Apelsinlikör

Publicerad av: Nellie Karlsson, 2021-07-20
Taggar:

Presenteras av:  


Dags att testa något nytt? Då ska du kika in vårt recept på hemmagjord apelsinlikör - en härligt söt och syrlig triple sec med smak av apelsinskal och färsk basilika!


Ingen hemmabar är komplett utan en riktigt god apelsinlikör! En välkänd sådan är den franska apelsinlikören Cointreau, som bland annat används i cocktail-klassikerna Margarita och Cosmopolitan. Här bjuder vi på vår tolkning av den klassiska likören. 

Ingredienser

5 st apelsiner
3–4 dl socker 
500 ml brännvin special
1 msk korianderfrö
En näve färsk basilika (eller 1 msk torkad) 

Gör så här

Blanda socker och brännvin i en skål. Rör om och vänta tills sockret löst sig.

Tvätta apelsinerna väl. Skala apelsinerna försiktigt med en skalare. Använd en sax och klipp skalen i strimlor.

Lägg apelsinskalen i en glasburk tillsammans med korianderfrö och basilika. Fyll upp med sprit- och sockerblandning och sätt på locket.

Förvara blandningen i ett mörkt, gärna svalt rum, Låt stå i tre veckor. Skaka om burken emellanåt.

Efter lagringen: sila av likören och häll över i en rengjord flaska. Servera med is i Riedels rocksglas!

 

RELATERADE produkter

Liknande läsning

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.