Blomkålskräm med gulbetor och torkat renkött

Publicerad av: Karin Cushing, 2015-05-22
Taggar:

Systrarna Brydling bjuder på ett riktigt gott recept på blomkålskräm med timjanskokta gulbetor och torkat renkött. 
 

Gulbetorna är vackra i denna rätt men har du andra betor som du vill använda istället går det också bra. Toppa sedan med ett gott skivat, torkat viltkött. 

Ingredienser

½ st blomkålshuvud
2 st skalade vitlöksklyftor
3 dl ekologisk grönsaksbuljong
25 g smör
½ dl creme fraiche
1 msk sherryvinäger (går bra med annan)
6 dl svamp
3 st kvistar backtimjan
1 st skalad och hackad vitlöksklyfta
smör till stekning av kantareller
salt och nymald svartpeppar 
3 st stora gulbetor
1 st finrivet skal och saft av citron
1 msk honung
2 st kvistar backtimjan
20 g tunt skuren torkat renkött
kallpressad rapsolja och timjan till garnering 
salt och nymald svartpeppar 

Gör så här

1. Plocka blomkålen och koka den mjuk i grönsaksbuljong tillsammans med vitlöksklyftorna.
2. Häll av vätskan och lägg blomkål och vitlök i en kannmixer tillsammans med smör, creme fraiche och sherry vinäger.
3. Mixa till en slät kräm och behåll krämen i mixern.
4. Lägg kantareller, timjan och hackad vitlök i en stekpanna med rikligt med smör och stek ur kantarellerna något. Det får gärna vara lite vätska kvar.
5. Ta bort timjanskvistarna och häll i kantareller mm i krämen.
6. Fortsätt mixa tills krämen är riktigt slät.
7. Koka gulbetorna tills de är mjuka.
8. Skär betorna i klyftor, blanda ihop med citronskal och citronjuice.
9. Montera ihop rätten och avsluta med tunt strimlat renkött och timjan, toppa med rapsolja.
 

RELATERADE produkter

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.