En fräsch sallad med couscous är det perfekta tillbehöret till grillat. Här bjuder kocken Louise Johansson på ett läckert recept med jordgubbar, cantaloupemelon och fetaost.
Sommarens sallad till ALLT grillat har du här. Du kan enkelt anpassa receptet efter egen smak och efter vad du har hemma. Servera med jalapeñodressing för extra hetta, byt ut frukterna mot dina favoriter och toppa med rostade nötter för extra ”crunch”.
Perfekt för både varma som kalla dagar!
INGREDIENSER
Couscoussallad (6 portioner)
Couscous
2 msk vitvinsvinäger
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymalen
1 silverlök, strimlad
600 g cantaloupemelon
1 l jordgubbar
150 g fetaost
1 kruka basilika
Jalapeñodressing (valfritt)
2 st jalapeños
20 g persilja
2 dl neutral rapsolja
1 st vitlöksklyfta
2 st äggulor
2 tsk vitvinsvinäger
0,5 tsk honung
0,5 tsk salt
Gör så här
Couscoussallad
Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med vinäger, olja, salt och peppar.
Skala och kärna ur melonen. Skär i 2 cm stora bitar. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i fjärdedelar. Smula fetaosten. Hacka basilikan grovt.
Vänd försiktigt ihop couscous, lök, melon, jordgubbar och fetaost. Toppa med basilikan.
Servera salladen och dressingen som tillbehör till grillat.
Jalapeñodressing
Mixa jalapeños, persilja, vitlök och olja i en blender. Sila av oljan. Mixa äggulor, vinäger, honung och salt. Tillsätt olja, lite i taget, tills det binder till en majonnäs.