Frasig råraka med tångkaviar

Publicerad av: Nellie Karlsson , 2023-04-16
Taggar:

Vad är godare än smörstekt potatis? Riven sådan. Här serverad i form av en frasig råraka, toppad med gräddfil, tångkaviar och dill.

En klassisk råraka slår sällan fel. Allra minst toppad med havets delikatesser – som i vårt fall, tångkaviar. En fantastiskt god rätt som du enkelt steker riktigt frasig i en panna från Scanpan. Precis som en råraka ska serveras!

INGREDIENSER

(4 stycken)

350 g fast potatis
80 g tångkaviar
1 dl crème fraiche
1/2 st rödlök
salt
peppar 
rapsolja och smör till stekning
färsk dill
1 st citron till garnering

...

Gör så här

Skala och riv potatisen grovt. Placera i en kökshandduk och pressa ur vätskan ur potatisen. 

Lägg potatisen i en skål och blanda med salt och peppar. Låt stå och dra i några minuter.
 
Finhacka rödlök och dill. 

Hetta upp rikligt med smör och rapsolja i en stekpanna. Fördela potatisen i fyra runda högar i pannan. Använd en stekspade och tryck till dom lite lätt, så de plattar till sig.

Stek krispig och gyllene på båda sidor. 
 
Lägg upp på en tallrik/låt ligga kvar i stekpannan en stund. Toppa med crème fraiche, tångkaviar, rödlök och dill. 
 
Garnera med en citronskiva. Servera! 


 

RELATERADE produkter

Liknande läsning

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.