Frasig råraka med tångkaviar

Publicerad av: Nellie Karlsson , 2023-04-16
Taggar:

Vad är godare än smörstekt potatis? Riven sådan. Här serverad i form av en frasig råraka, toppad med gräddfil, tångkaviar och dill.

En klassisk råraka slår sällan fel. Allra minst toppad med havets delikatesser – som i vårt fall, tångkaviar. En fantastiskt god rätt som du enkelt steker riktigt frasig i en panna från Scanpan. Precis som en råraka ska serveras!

INGREDIENSER

(4 stycken)

350 g fast potatis
80 g tångkaviar
1 dl crème fraiche
1/2 st rödlök
salt
peppar 
rapsolja och smör till stekning
färsk dill
1 st citron till garnering

...

Gör så här

Skala och riv potatisen grovt. Placera i en kökshandduk och pressa ur vätskan ur potatisen. 

Lägg potatisen i en skål och blanda med salt och peppar. Låt stå och dra i några minuter.
 
Finhacka rödlök och dill. 

Hetta upp rikligt med smör och rapsolja i en stekpanna. Fördela potatisen i fyra runda högar i pannan. Använd en stekspade och tryck till dom lite lätt, så de plattar till sig.

Stek krispig och gyllene på båda sidor. 
 
Lägg upp på en tallrik/låt ligga kvar i stekpannan en stund. Toppa med crème fraiche, tångkaviar, rödlök och dill. 
 
Garnera med en citronskiva. Servera! 


 

RELATERADE produkter

Liknande läsning