Globals knivskola: Bena ur lammstek

Publicerad av: Lena Unger, 2017-04-10


Presenteras av:  


När Thomas Sjögren tog hem vinsten i Årets Kock 2015 var lamm tävlingens huvudråvara. Lamm är också i fokus i andra avsnittet av Globals knivskola. Här visar Thomas hur du benar ur en lammstek anatomiskt och får ut styckdetaljer såsom lammlägg, innanlår, rulle, fransyska, ytterlår och rostbiff.

När Thomas skär runt lammbenet pressar han hela tiden bladet emot benet. Därför passar en slitstark urbeningskniv med tjockt blad bra för ändamålet. Om du ska stycka ner ännu större delar eller ett helt djur kan det vara bättre att använda en smidd slaktkniv.
 

...

Recepttips!

Rosmarin och vitlök används ofta vid tillagning av lamm, även för Thomas. Här hittar du receptet som tog honom hela vägen till segern i Årets Kock.

Till receptet

Omnämnda produkter