Globals knivskola: Skära fänkål

Publicerad av: Lena Unger, 2017-09-15


Presenteras av:  


Fänkål är en fantastisk grönsak med smak av lakrits – lika god att äta rå som tillagad! Har du aldrig hackat en fänkål tidigare kan det vara svårt att veta hur du ska göra och var du ska börja. I Globals knivskola visar Jimmi Eriksson, Årets kock 2016, några enkla sätt att ta hand om den. Jimmi tipsar även om vardagsrätter som han gärna smaksätter med fänkål.


I filmen använder sig Jimmi av två olika redskap. Först avlägsnar han det trådiga, yttre skalet med en skalare med rak egg. Sedan använder han en slitstark kockkniv till att hacka, skiva och klyfta fänkålen. Självklart går det lika bra att använda en stabil grönsakshacka. Grönsakskniven har en kortare spets, vilket ger dig bra kontroll över snitten och du kan undvika att skära för djupt in i roten.

...

Recepttips!

Blåmusslor med fänkålssallad
Thomas Sjögrens smarriga musselrätt

Torsk "White food" 
Lyxigt torskrecept signerat Stefan Karlsson

Omnämnda produkter