Grillad hängmörad entrecote

Publicerad av: Karin Cushing, 2016-01-29
Taggar:

Presenteras av:  


Här bjuder vi på recept på grillad entrecote signerat Edin Dzemat.

Ingredienser

4 portioner
800 g entrecote
2 kg persiljerot
2 st syrliga äpplen
50 g färsk tryffel
3 dl mjölk
3 dl grädde
50 g macadamianötter
2 st vitlökar, grovhackade
1 dl kallpressad olja

Gör så här

Sätt ugnen på 140 grader. Skiva 4 st köttbitar á 200 g och grilla dem på hög värme tills de får en härlig grillyta på båda sidor. Sätt sedan in köttet i ugnen och baka tills kärntemperaturen uppnår 44 grader. Låt därefter köttet vila.

Skala och grovhacka 1 kg av persiljeroten. Koka sedan bitarna mjuka i gräddmjölken. Sila av och mixa bitarna till en slät puré. Smaka av med lite salt.

Tvätta och borsta resten av persiljerötterna. Dela dem i stavar och vänd i olja tillsammans med grovt hackad vitlök. Rosta sedan rötterna i ugnen i 30 min (140 grader). Vid servering, riv tryffel och grovhackade nötter över rätten. Garnera med med tunna skivor äpple som stansats till cylindrar.

Omnämnda produkter

Liknande läsning

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.