Enkelt, varmt och vällagat! Här bjuder proffskocken Louise Johansson på en rykande soppa i vårens gröna färg.
Ta vara på alla goda råvaror som hör säsongen till och bjud hem vännerna på en mysig sopplunch! Här ger Louise Johansson oss receptet på en grön soppa smaksatt med grönkål, ärtor och grön curry. Lika god direkt från spisen som dagen efter i matlådan.
Grönt är godast!
INGREDIENSER
Grönkålssoppa
(4 portioner) ⠀
2 vitlöksklyftor, skivade⠀
0,5 purjolök, strimlad
2 msk olivolja⠀
200 g grönkål, grovhackad⠀
2 tsk grön currypasta⠀
5 dl frysta ärtor⠀
8 dl kokosmjölk⠀
3 dl vatten⠀
1 tärning grönsaksbuljong⠀
65 g bladspenat⠀
2 lime, rivet skal och pressad saft⠀
1,5 tsk salt⠀
2 dl grekisk yoghurt⠀

Gör så här
Fräs vitlök och lök i olja i en stor kastrull 2 minuter. Tillsätt grönkål och currypasta och fräs ytterligare 2 minuter.
Häll i ärtor, kokosmjölk, vatten och buljongtärning och koka upp. Sänk värmen och sjud 5 minuter.
Tillsätt spenat och mixa soppan slät med en blender eller stavmixer.
Smaksätt soppan med limeskal, limesaft och salt.
Ringla över yoghurt vid servering.
Fler toppingtips!

Blandande fröer
Ta några nävar av dina favoritfröer, blanda med lite vatten och en nypa salt och rosta dem i ugnen tills de blir gyllenbruna. Toppen till såväl soppa som pizza, sallad och yoghurt!

Tortillastrips
Har du fått tortillas över efter tacosen? Strimla bröden, fritera dem i någon minut och strö över lite salt, så har du har ett perfekt krisp till soppan! Kombinera gärna med yoghurt eller gräddfil.

Parmesan & pinjenötter
Alla älskar väl parmesanost. Ett gott tips är att riva en rejäl hög med parmesan över soppan och sedan toppa med rostade pinjenötter. Det blir succé!