Sommar på en flaska! Använd skörden från hallonbusken till en läcker likör och njut av sommarens smaker hela året om.
Det finns inget som smakar så mycket sommar som färska bär. Denna hallonlikör får sin smak från kryddig rosépeppar och söt vaniljstång och är perfekt som smaksättare till somriga drinkar. Ett hett tips är att hälla några cl i ett champagneglas och sedan toppa upp med iskall cava, prosecco eller annat mousserande vin. Löjligt gott!
Ingredienser
37 cl vodka eller brännvin special
250 g färska hallon
1 st vaniljstång
2 dl vit sirap
10 st rosépepparkorn (valfritt)
Gör så här
Lägg hallonen i en glasburk med lock. Tillsätt spriten.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt stången och frön till blandningen.
Sätt på locket. Skaka om och låt stå i ett mörkt, svalt rum – förslagsvis i garderoben, jordkällaren eller svalfacket i kylen. Låt stå i minst 3-5 dygn, gärna en vecka om möjligt. Skaka om burken emellanåt.
Efter lagringen: sila av blandningen i en skål. Tillsätt sirapen och rör om väl. Smaka av sötman.
Häll upp likören i en ny, rengjord flaska. Servera väl kyld i Riedels spritglas.