Foto: Samuel Unéus
En god och saftig vegoburgare som blir komplett tillsammans med picklad jalapeño och het jalapeñomajonnäs.
Enkelt – men utsökt. Detta recept på het portabelloburgare kommer från stjärnkocken Jessie Sommarströms kokbok "Fågel, fisk eller baljväxtlasagne : konsten att välja rätt och bli en stjärna i köket" och är ett perfekt alternativ till den klassiska burgaren.
INGREDIENSER
(4 portioner)
3 msk rapsolja
1 msk smör
4 st hamburgerbröd
1-2 msk picklad jalapeño
Picklad jalapeño
1 msk ättika
2 msk strösocker
1 tsk salt
3 msk vatten

Gör så här
Picklad jalapeño:
Jalapeñomajonnäs:
Burgare:
Hetta upp en stekpanna med olja, på medelvärme. Stek svampen på ena sidan, i cirka 8-10 minuter. Stektiden kan variera något beroende på svampens storlek. Vänd och stek svampen på andra sidan, tills svampen mjuknat. Lägg i smöret i pannan, tillsammans med de krossade vitlöksklyftorna och timjankvistarna. Var försiktig så det inte stänker. Stek ytterligare 2 minuter. Salta och peppra. Ta upp svampen ur pannan och lägg på en tallrik. Höj temperaturen på spisen och stek hamburgerbrödet på den skurna sidan i samma panna tills det får färg.
Montering:
Servera!