Vill du laga mat som en mästerkock? Testa ett recept av Mästerkocken Christin Kashou! Denna mingelrätt är inte bara vacker – den är dessutom enkel och går snabbt att göra i mängder.
Ingefärspicklade kålrabbiblommor är något av en signaturrätt för Christin. Sedan hon lagade rätten i finalen av Sveriges Mästerkock har den blivit ett givet inslag på hennes middagsbjudningar. Här bjuder hon på ett recept som är hämtat från kokboken "Mina asiatiska favoritrecept".
Ingredienser
Kålrabbiblommor (4 portioner)
1 kålrabbi
10 cm ingefära
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl socker
3 dl vatten
Wasabikräm
100 g färskost, t ex Philadelphia
2 tsk wasabi
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Skala och skiva kålrabbin i cirka 1 mm tjocka skivor med hjälp av en mandolin.
Skiva ingefäran i grova bitar. Koka upp ättiksprit, socker, vatten och ingefära i en kastrull. Lägg kålrabbiskivorna i kastrullen och koka i cirka 10 minuter. Sila bort vätskan och lägg ut skivorna på en skärbräda.
Blanda färskost, wasabi, salt och peppar i en bunke. Spritsa ut cirka 1 tsk av krämen i mitten av varje kålrabbiskiva. Tryck sedan till kanterna med hjälp av tre fingrar för att forma en blomma med tre blad.