Thank god it’s Friday, och vad passar inte bättre på en fredag än goda ribs?
Mästerkocken Jennie Walldén bjuder på ett vansinnigt gott recept som är enkelt att göra och dessutom passar bra till jul. Passa på att öva redan nu så hinner du bli proffs på det i tid till julfirandet. Trevlig helg!
Receptet är hämtat från Jennies blogg "Jennies Smaker".
Ingredienser
Koreanska ribs (ca 4 portioner)
1,2 kg revben, skurna i bitar
0,5 dl oystersauce
0,5 dl honung
1 dl sweet chili sauce
0,5 dl tomatpuré
3 cm ingefära, riven
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk fisksås
1 knivsudd kanel
2 tsk sambal oelek
Peppar
Gör så här
Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Salta och peppra. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med almuniumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Förkoka i 125 grader i 1 timme 30 minuter.
Blanda samman alla ingredienserna till glacen.
Efter 1 timme 30 minuter, ta ut revbenen ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader. Ta bort folie, häll av vätskan och pensla på glace. Sätt tillbaka i ugnen och låt glacen sätta sig. Ytan ska bubbla och bli både krispig och klibbig, då är de som bäst. Detta tar ca 20 minuter.