Krispiga sötpotatischips

Publicerad av: Lena Unger, 2017-09-01
Taggar:

Klara Lind, Sveriges Mästerkock 2017, bjuder här på en nyttigare variant på fredagssnacksen. Sötpotatischips passar till allt, guacamole, salsa, gräddfil – det är bara att välja din egen favorit!

Foto: Frida Wismar

Ingredienser

Sötpotatischips
2 sötpotatisar, med skal
1 liter frityrolja
Flingsalt

Till servering
Guacamole
 

Gör så här

Hetta upp oljan till ca 160 grader i en rymlig kastrull, använd en termometer.

Skiva potatisarna med en mandolin på tunnaste inställningen.

Lägg skivorna i kallt vatten i 15–20 minuter. Låt rinna av på hushållspapper och klappa dem helt torra.

Fritera skivorna tills de är fint gyllene, endast några åt gången – annars sjunker temperaturen. Ta upp med hålslev av metall och låt rinna av på hushållspapper.

Salta direkt och servera med guacamole.

RELATERADE produkter

Liknande läsning