Lammstek och rotfrukter är en underbar kombination. Spara tid genom laga att hela rätten i ugnen samtidigt – du kan till och med klara dig med en ugnsform.
Till Scanpans roasters finns smarta galler som du kan grilla köttet på, medan rotsakerna tillagas i formen. Servera tillsammans med getostcrème och du har en rätt som garanterat får det att vattnas i munnen!
Ingredienser
Betor (4 portioner):
8 st rödbetor
8 st gulbetor
4 små morötter
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Lammstek (4 portioner):
1 lammstek
3 vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar
Getostcrème:
3 dl crème fraiche
200 g chevréost
Svartpeppar
Gör så här
Betor (4 portioner):
Sätt ugnen på 200 grader. Skala betor och morötter. Klyfta betorna och dela morötterna i lika stora delar. Lägg i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Krydda med salt och svartpeppar. Baka i ugnen ca 40 min, tills betorna mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd.
Lammstek (4 portioner):
Sätt ugnen på 200 grader. Putsa lammsteken. Krydda med salt och svartpeppar och finhackad/pressad vitlök. Bryn steken i en stekpanna med lite smör, 3 min per sida. Ställ in i ugnen och baka tills steken har fått en innertemperatur på 57-58 grader.
Getostcrème:
Mosa osten med en gaffel och blanda sedan med crème fraiche. Smaka av med nymalen svartpeppar.