Gör din alldeles egna limoncello! En söt, fruktig och syrlig citronlikör som går hem hos de flesta drink- och cocktailentusiaster.
Limoncello är en italiensk citronlikör som görs på färska citronskal, vodka och socker. En frisk och fräsch aperitif som också passar perfekt att ha som bas i syrliga drinkar och cocktails. Och ja, den är lika utsökt som den är enkel att göra!
Ingredienser
12 st citroner
700 ml vodka (en flaska)
2 dl socker
4 dl vatten
Gör så här
Tvätta citronerna väl. Skala citronerna med en skalare – var försiktigt så att det vita skalet inte följer med, då det ger en besk smak.
Lägg citronskalen i en glasburk. Fyll på med vodkan och sätt på locket.
Förvara blandningen i ett mörkt, gärna svalt rum, Låt stå i minst en vecka – gärna närmre en månad om möjligt. Skaka om burken emellanåt.
Efter första lagringen: koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt sockerlagen svalna. Häll över 4–5 dl av sockerlagen i citron- och vodkablandningen och rör om. Låt stå ytterligare en vecka.
Efter andra lagringen: sila av blandningen. Häll upp limoncellon i en ny, rengjord flaska. Servera likören väl kyld i Riedels drinkglas.