Lingon-sour med brynt smör

Publicerad av: Nellie Karlsson, 2024-05-27

Frisk, fräsch, smörig och krämig – ja, allt på samma gång. Cocktailkreatören Bella Porcile bjuder på ett läckert sour-recept med smak av lingon och brynt smör. 

Ingredienser

  • Smörtvättad gin
    5 cl
  • Lingonsockerlag
    3 cl
  • Citronjuice
    3 cl
  • Citronjuice
    3 cl
  • Äggvita
    1 st

Lingonsockerlag

  • Strösocker
    3 dl
  • Lingon
    2 dl

Smörtvättad gin

  • Gin (ca 70 cl)
    1 flaska
  • Smör
    25 g

Gör så här

Lingonsockerlag

  • Koka upp socker, vatten och lingon i en kastrull. Ta av från plattan och låt dra ett tag. Sila av lingonen och låt lagen svalna. Häll upp på flaska.

Smörtvättad gin

  • Bryn smöret i en kastrull. Häll över i en bunke och addera gin. Blanda. Ställ in i frysen och låt stå tills smöret stelnat. Ta bort smöret och sila ginen genom ett kaffefilter.

Lingon-sour

  • Häll gin i en shaker. Addera sockerlag, citronjuice och äggvita. Torrskaka (skaka utan is) för att bygga upp ett vitt och fluffigt skum. Tillsätt sedan is och skaka igen. Sila drinken i ett cocktailglas. Garnera med färskt lingonris. Klart!

Relaterade produkter