Hummer är en klassisk delikatess. Underbar att gratinera eller – som i detta fall – blanda ner i en krämig röra i ett korvbröd. Har du inte smakat på Lobster rolls tidigare är det dags att testa nu!
Ingredienser
4 portioner
2 humrar
1/2 selleristjälk, finhackad
2 matskedar citronsaft
2 matskedar gräslök, hackad
2-3 matskedar majonnäs
6 st brioche-korvbröd
2 matskedar osaltat smör
Nymalen svartpeppar
Eventuellt 2-3 droppar tabasco
Gör så här
Koka upp vatten i en stor gryta och salta generöst. Tillsätt hummern. Sätt på locket och koka tills hummern är ljusröd, ca 8-10 minuter. Lägg hummern åt sidan och låt svalna.
Dela och skala hummern. Skär köttet från klorna och stjärtarna i munsbitar. Blanda hummerkött, selleri, citronsaft, gräslök och majonnäs i en skål. Krydda med salt och peppar och eventuellt några droppar tabasco.
Värm en stekpanna på medelvärme. Smöra insidan av korvbröden. Stek dem gyllenbruna i pannan, ca 2 minuter.
Vid servering, fyll bröden med hummerblandningen och toppa med lite extra gräslök.
SÅ HANDSKAS DU MED HUMMER
Det går att göra receptet med färdigkokt hummer, men det blir mycket godare med färsk. I Globals knivskola visar Johan Backéus, Årets Kock 2017, hur du dödar en hummer på ett skonsamt vis samt hur du delar upp den när den är kokt.