Lyxig tryffelmajonnäs

Publicerad av: Lena Unger, 2017-12-28
Taggar:

Tryffeln kommer till sin rätt när den används som ”parfym”, det vill säga som smaksättning av t.ex. ägg och olja. Tryffelmajonnäs är ett lyxigt tillbehör som passar till råa grönsaker, stekt kött, hummer eller något annat som du tycker om! Bakom receptet står Nobelkocken Andreas Hedlund.

Ingredienser

Tryffelmajonnäs (4 portioner)
1 tryffel, mogen
2 ägg
2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
Några droppar vatten
Salt och svartpeppar
Vitvinsvinäger

Gör så här

Så fort du köpt tryffeln, dela den och lägg den ena halvan med några ägg i en tät burk. Förvara i kyl. För ett bra resultat låt dem ligga så ett par dagar. Den andra halvan lägger du in i ett litet bomullstyg eller ett kaffefilter. Häll oljan i en tät burk, häng tryffeln ovanför, utan att den kommer i kontakt med oljan. Även oljan är som bäst efter ett par dagar.

Vispa ihop tryffeläggen, senapen och oljan. Späd med vatten om majonnäsen håller på att spricka eller bli för tjock. Smaksätt med salt, nymalen svartpeppar och vinäger. Riv eventuellt i lite tryffel om starkare tryffelsmak önskas.

RELATERADE produkter

Liknande läsning