Maxad havregrynsgröt

Publicerad av: Sofia Rönnkvist, 2020-05-11
Taggar:

Frukost i naturen är en storfavorit hos kocken Frida Ronge. Då lagar hon gärna sin havregrynsgröt med extra allt!

Ute bland ljung och lingonris slår Frida Ronge sig gärna ner och lagar gröt. Det här receptet är hämtat ur hennes senaste kokbok Food retreat, och ger den enkla havregrynsgröten ett lyft i form av bland annat solrosfrön och granola. En energirik frukost som ger ork i flera timmar, vilket passar perfekt för aktiviteter som vandring i skogen.

Ingredienser

Havregrynsgröt
(2 portioner)

2 dl havregryn
1 msk solrosfrön
2 dl havremjölk
ca 1 ½ dl vatten
1 dl frysta blåbär

Topping
1 banan, mosad
1 msk nötsmör
2 msk granola, rostade nötter eller frön
2 msk färska blåbär

Gör så här

Koka ihop havregryn, solroskärnor, havremjölk och vatten till en gröt, tillsätt blåbär.

Toppa gröten med mosad banan, nötsmör, granola och färska blåbär. Servera gärna med havremjölk.

RELATERADE produkter

Liknande läsning

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.