Denna svalkande sallad är perfekt som förrätt innan grillen, eller som fräscht tillbehör på sommarbuffén. Hur enkel som helst att göra och passar dessutom perfekt att ta med sig till stranden en varm sommardag!
Ingredienser
1 mogen vattenmelon
2 paket fetaost
1 dl honung
1 dl färsk basilika
Salt och peppar
Gör så här
Skär melon och fetaost i kuber. Rulla ihop basilikabladen och skär tunt till chiffonade (se film). Lägg upp melon- och fetaostkuber på ett fat. Ringla över honung och toppa med chiffonade av basilika. Avsluta med salt och peppar.
Salladen serveras med fördel till ett glas kall roséchampagne.
Hacka örter som proffsen!
Färska örter förgyller och piggar upp vilken rätt som helst! I Globals knivskola visar Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, tre sätt att skära färska örter utan att förlora deras naturliga spänst.