En värmande och mustig fiskgryta slår aldrig fel! Denna variant görs på torsk, tomat och potatis och tillagas i en och samma gryta. Vi lovar – den är lika god som den är enkel att göra.
Ingredienser
(4 portioner)
½ dl olivolja
1 gul lök, tärnad
1 morot, tärnad
3 vitlöksklyftor, pressade
1 matsked tomatpuré
2 tomater, tärnade
1 kg småpotatis, halverad
5 dl skaldjursbuljong
600 g torsk, i 2-3 cm stora bitar
½ dl hackad persilja
½ tsk oregano
1 krm chiliflakes
1 krm salt
Gör så här
Värm upp oljan i en stor gryta på medelhög värme. Tillsätt lök, morot och en nypa salt och peppar. Fräs i 3–5 minuter tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt vitlök, tomatpuré och tomater och stek i ytterligare 5 minuter.
Lägg i potatis, buljong och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i 5 minuter.
Lägg i torsken och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt sedan persilja, oregano, chiliflakes och salt. Låt koka i ytterligare 3–5 minuter. Servera omedelbart!