Presenteras av:
Lägg lite extra kärlek på dukningen i påsk! Här är sex glas(klara) favoriter från Riedel – som alla förtjänar sin plats på middagsbordet.
Påsken är vårens stora mathögtid. Det är en helg då vi öppnar upp hemmet och njuter av långa middagar – i goda vänners lag och med goda drycker i glasen. Imponera på dina gäster med en välplanerad dukning! Att ställa fram rätt glas på rätt plats är snabbt fixat och något som verkligen tar middagen till nya höjder.
Sätt guldkant på påskmiddagen!
Tips till påskbordet

Vattenglas
Glasen ska stå i den ordning de används under middagen, från höger till vänster. Vattenglasen ställer du längst till höger ovanför tallrikarna. Duka gärna med Riedels, enkla, stilrena O-glas!
Se produkttips
Spritglas
Önskas snaps? Då ska du se till att servera spriten i en tulpanformad kupa, för att få fram smakerna på bästa sätt. Välj allra helst Riedels akvavitglas och ställ det till vänster om vattenglaset.
Se produkttips

Vitvinsglas
Först kommer förrättsglas – och här kan du välja mellan öl och vitt vin. Vi slår gärna ett slag för Riedels Rieslingglas! Riesling passar till många påskrätter, allt ifrån lax och sill till vegetariskt.
Se produkttips
Rödvinsglas
Sist på raden, längst till vänster, ska rödvinsglaset stå. Finast blir det om väljer röd- och vitvinsglas från samma glasserie. Vi går all-in på Riedel Veloce och dukar med glaset för Pinot Noir.
Se produkttips

Karaff till vin
Lite luft innan servering gör vinet gott. Dekantera ditt pinot noir i en munblåst Riedelkaraff, så höjer du både aromerna i vinet och nivån på din dukning. Curly pink med detaljer i rosa gör sig extra bra i påsk.
Se produkttips
Karaff till blommor
Rött, vitt, vatten – och blommor? Ja, Riedels maskintillverkade karaffer kan du använda till mycket. Ställ fram en karaff med färska tulpaner mitt på bordet, så sätter du pricken över i:et på dukningen.
Se produkttips