Pasta med kyckling & kantareller

Publicerad av: Lena Unger, 2018-02-07
Taggar:

Louise Johansson, Zassenhaus ambassadör och Sveriges första Mästerkock, är expert på recept som kryddar vardagen. Här bjuder hon på en smaskig pasta med fylld kycklingfilé och kantareller. Ett tips är att blanda i pastan i såsen innan servering. Då blir rätten både krämigare och godare!​

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
1 kruka salvia, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 parmesanost, riven (spara lite till garnering)
3 dl kantareller, torkade (alt. färska vid säsong)
0,5 gul lök, finhackad
3 dl grädde (alt. matlagningsgrädde)
500 g linguini
2 msk olja + 3 msk smör till stekning
Salt
Nymald svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 130 grader. Skär en ficka på längden i varje kycklingfilé och fyll med salvia, vitlök och parmesanost, salta och peppra.

Stek kycklingfiléerna på hög värme i matolja tills de får färg. Lägg i en ugnssäker form och baka tills filéerna når en innertemperatur på 68 grader.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Om du använder torkade kantareller, förväll dem innan stekning. Smörstek kantarellerna tills de får en gyllene färg. Tillsätt gul lök. Häll i grädde och låt koka samman i ca 5 minuter tills såsen är krämig. Smaka av med salt och peppar.

Rör i pastan i kantarellsåsen och lägg upp på tallrikar. Dela kycklingfiléerna snett på längden och lägg ovanpå. Garnera med salviablad och hyvlad parmesanost.

PASSANDE produkter

Liknande läsning