Råbiff med dijonnaise & vaktelägg

Publicerad av: Lena Unger, 2024-09-25
Taggar:

På jakt efter en imponerande förrätt? Bjud på råbiff med det lilla extra – nämligen vaktelägg!

Råbiff är en klassisk rätt som finns i en mängd olika tappningar. Testa vårt läckra recept, där köttet får sällskap av smakrik dijonnaise och krämigt vaktelägg. Perfekt du vill bjuda på något speciellt, utan att för den skull stå i köket hela kvällen.

En solklar succé!

INGREDIENSER

Råbiff (4 portioner)
4 skivor ljust bröd
Smör, till stekning
200 g nötkött (oxfilé, entrecôte eller ryggbiff)
Salt och peppar

Dijonnaise
1 dl majonnäs (hemgjord eller köpt)
2 msk dijonsenap
Salt och peppar

Topping
4 st vaktelägg
Färska örter, såsom gräslök, körvel eller persilja

...

Gör så här

Blanda ingredienserna till dijonnaisen. Smaka av och lägg i en spritspåse, förvara svalt till servering.

Bred smör på båda sidor av brödet och stek skivorna gyllenbruna. Stansa ut fyra rundlar med hjälp av ett dricksglas. Lägg dem på tallrikar.

Skiva köttet i tunna skivor. Skär sedan i så små tärningar som möjligt. Krydda köttet med salt och nymalen svartpeppar. Forma köttet till fyra ”puckar” och lägg dem på brödskivorna. Gör en liten grop i varje puck.

Knäck vakteläggen och separera äggulorna från äggvitorna. Lägg äggulorna i groparna på köttet. Spritsa ut en klick dijonnaise på varje råbiff. Garnera med färska örter.

RELATERade PRODUKTER

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.