Salthalstrad torsk med hollandaisesås

Publicerad av: Karin Cushing, 2014-09-19
Taggar:

Välkomna våren med salthalstrad torsk med råstekt vårlök, hollandaisesås och dillpotatis.

Här bjuder Andreas Hedlund, Årets Kock 2002, på ett härligt vårinspirerat recept.

Ingredienser

4 portioner
4 bitar torskrygg med skinn á 150 g
9 dl vatten
1 dl salt
8 vårlökar
600 g liten delikatesspotatis
olivolja
2 msk grovhackad dill
3 äggulor
1 msk grädde
200 g skirat smör
pressad citron 
2 dl vatten

Gör så här

Blanda vattnet och nästan allt salt, rör med en visp tills det helt har löst sig. Lägg i torskbitarna i fem minuter, ta upp och torka av. Sätt en tjockbottnad stekpanna på spisen, låt den bli ordentligt het. Lägg i resten av saltet och sedan torskbitarna med skinnet nedåt. Halstra tills de är vackra, flytta sedan över till en oljad plåt, skinnet nu uppåt och baka klart i ugn till 42° i centrum på 90° i ugnen.

Dela ner löken i tre delar, stek i het panna i olivolja, salta. Koka potatisen, häll över en matsked olivolja och vänd ner dillen.

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.