För oss som gillar sötsaker är det lite tråkigt att fettisdagen och internationella pannkaksdagen infaller på samma datum.
Att välja mellan två goda ting kan tyckas vara ett lyxproblem. Men alla problem är till för att lösas, så vi tänkte; varför inte slå ihop två favoriter? Det värsta som kan hända är att blir det pannkaka av alltihop... Här får du ta del av vårt receptet.
Ingredienser
4 portioner
Pannkakssmet:
4 stora ekologiska ägg
5 dl vetemjöl
11 dl mjölk
4 krm bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
50g brynt smör
Fyllning:
200 g mandelmassa
4 msk standardmjölk
5 dl vispgrädde
100 g rostad mandelspån
Florsocker
Gör så här
Pannkakssmeten:
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ut mjölblandningen i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg och salt. Bryn smöret och blanda i smeten. Grädda pannkakorna och låt svalna så att inte grädden smälter.
Fyllning:
Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med mjölk. Sprid ut över pannkakan. Vispa grädden till fast skum, gärna med elvisp. Klicka eller spritsa grädden på pannkakorna. Rulla ihop dem och servera. Garnera med pudrat florsocker, rostad mandelspån och eventuellt lite valfria bär.