Skogis 2.0

Publicerad av: Nellie Karlsson, 2024-05-27

En smak av skogen – i flytande form! Med ingredienser som akvavit, granskottssirap och grön chartreuse lever drinken "Skogis 2.0" upp till sitt namn. Signerad proffsbartendern och drinkboksförfattaren Bella Porcile. 

Ingredienser

  • O.P. Anderson Björk
    3 cl
  • Grön chartreuse
    2 cl
  • Granskottssirap (hemgjord eller från Jämtlands vingård)
    2 cl
  • Citronjuice
    3 cl
  • Granskottstonic
    2 cl
  • Grankvist eller fönsterlav
    1 st

Granskottssirap

  • Vatten
    2 dl
  • Strösocker
    2 dl
  • Granskott
    2–3 dl

Gör så här

Granskottssirap

  • Skölj granskotten rena från smuts. Se till att få bort eventuella kvistar och insekter. Koka upp vatten i en kastrull. Addera granskotten, sänk värmen och låt sjuda i ca 2 minuter. Ta av från plattan och låt svalna i 1 timme.

  • Sila bort granskotten. Behåll vätskan i en kastrull och tillsätt socker. Koka ihop till en sirapslik konsistens i ca 45 minuter på medelvärme. Häll upp i en glasburk och låt svalna. Förvara i rumstemperatur.

Skogis 2.0

  • Mät upp akvavit, chartreuse, granskottssirap och citronjuice i ett highballglas. Addera is och rör om. Toppa upp med granskottstonic och, vid behov, mer is. Garnera med en grankvist eller en bit fönsterlav. Servera!

Relaterade produkter