Slattat och klart
Skippa kylen och ta sikte på dess följeslagare! Att nyttja frysen som skafferi är fördelaktigt för många ingredienser och smaksättare.
Klimatsmart matlagning handlar till stor del om eftertanke och om att ta vara på det du redan har i ditt kök. Detta gäller inte enbart för de råvaror som finns hemma utan även för de vitvaror som står till ditt förfogande, närmare bestämt din frys. Frysen. Används inte den redan? Inte till fullo, menar vi. Det är en utmärkt förvaringsplats för betydligt fler råvaror än kyckling, ärtor, bröd och bär. Bland annat funkar det fint att frysa in mejeriprodukter, oljor, kryddor och olika typer av drycker. Frysen är även en perfekt depå för de vätskor som tenderar hamna i vasken – slattarna!
För att hjälpa dig att tänka ”innanför frysboxen” presenterar vi här tre tips på slattar som helt klart är värda att frysa in. Vi lovar att de gör sig lika bra i fryst form som i flytande.
Trevliga tärningar
Liknande läsning
- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips