Syrenmarmelad

Publicerad av: Sofia Rönnkvist, 2020-06-03
Taggar:

Testa vårt recept på marmelad med smak av syren. Ett roligt och annorlunda inslag till nästa ostbricka!

Att göra egen marmelad är enkelt och roligt! Syrenblommorna i det här receptet ger en lätt parfymerande doft och en riktigt god smak. Den passar utmärkt att servera till svenska hårdostar, att använda i bakverk eller att bre på nybakade scones för en lyxig frukost.

Ingredienser

Syrenmarmelad
125 g syrenblommor
3 dl syltsocker
4 dl vatten
1 citron

Gör så här

Skaka ur syrenblommorna så att det inte finns något annat än blommor kvar. Plocka de rena blommorna från klasarna så att de är separerade. Blanda med syltsockret i en skål.

Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i blommorna blandade med sockret. Låt koka i cirka tio minuter tills blommorna är mjuka.

Skala och pressa under tiden citronen. Riv skalet fint och var noga med att bara få med det allra yttersta gula skiktet. Syren kan ha en bitterhet i sig som du inte vill förstärka med det vita från citronen.

När marmeladen kokat klart tar du bort den från värmen och blandar i saft och skal från citronen. Rör om ordentligt i ungefär en minut. Häll upp den varma marmeladen i rena glasburkar och låt svalna.

RELATERade PRODUKTER

liknande läsning