Tartar på kolja och råräkor

Publicerad av: Karin Cushing, 2013-09-29
Taggar:

Stefan Karlssons tartar på kolja och råräkor med öringrom, sockertångskryddad potatis krisp och dressing med smak av dill och brynt smör.

Ingredienser

4 Portioner
20st råräkor
250g koljafilé 
Olivolja
1st citron
3 – 4dl rapsolja
Dill
3st äggulor
Vitvinsvinäger
3 msk brynt smör
2 st små lökar i tunna skivor
2 msk öringrom
1 st potatis
1 msk torkad och pulvriserad sockertång
Salt & vitpeppar
Socker

Gör så här

Tärna fisken och råräkorna i 0,5x0,5 cm bitar och ställ kallt. 

Mixa äggulorna i en mixer tillsammans med 1 msk vatten och 0,5 msk vitvinsvinäger. Häll i ca 3 dl dillmixad olja och brynt smör i en jämn stråle till bra konsistens. Smaka upp med salt, peppar och ev. lite mer vinäger. Lägg på spritspåse tills servering.

Strimla den råa potatisen extremt fint och fritera den frasig i 110 gradig frityrolja tills det slutar att bubbla kring potatisen, ca 3 minuter. Låt rinna av på papper och smaksätt med tångpulver och salt.

Plocka fina dillbuketter att garnera med.

Smaksätt tartaren med citronsaft, salt, vitpeppar och god olivolja. 5 min innan servering.

relaterade produkter

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.