Pannkakor är en klassiker på svenska middagsbord. Om du har i lite banan och grahamsmjöl i smeten kan du lägga på ett stort lass på tallriken utan dåligt samvete. Här är Tommy Myllymäkis smarriga recept på hälsopannkaka!
Ingredienser
(4 portioner)
1 st ekologiskt ägg
1,5 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 mosad banan
Gör så här
Knäck ägget i en bunke. Tillsätt mjölk, vispa ihop. Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i mjölkblandningen. Vispa tills smeten är klumpfri. Tillsätt banan.
Lägg smör i en varm stekpanna. Klicka ut smeten i pannan. Grädda dina pannkakor tills de får fin färg.
Toppa med hallon, blåbär, valnötter och riven kokos. Servera genast!