Lär dig att laga perfekta pannkakor av pannkaksmästaren Tommy Myllymäki. Med lite brynt smör och bakpulver i smeten blir pannkakorna extra goda. Här är Tommys bästa pannkaksrecept!
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ut mjölblandningen i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg och salt. Bryn smöret och blanda i smeten.
Servera med grädde och färska bär.
STEKSKOLA MED TOMMY MYLLYMÄKI
Vad ska man tänka på för att lyckas med sina pannkakor? Ett hett tips är det att välja en belagd stekpanna med lite tjockare botten, då det gör att värmespridningen blir jämn och fin. I videon steker Tommy pannkakor i Scanpans CTX-stekpanna. Scanpan CTX och Scanpan Pro IQ är två prisade stekpanneserier från Scanpan. År 2016 och 2017 blev CTX-pannan bäst i test i Aftonbladets stora stekpannetest och 2018 tog Pro IQ-pannan över tronen. Gemensamt för de två stekpannorna är den slitstarka beläggningen. Scanpans beläggning heter Stratanium och anses vara den tuffaste beläggningen på marknaden. Den är dessutom helt fri från miljöfarliga PFOA-ämnen och PFOS-ämnen.
En belagd stekpanna är mångas favorit i köket. Beläggningen gör att stekpannan är lätt att steka i, inget bränns fast och den är lätt att rengöra. Välj en belagd stekpanna när du steker känsliga råvaror, vill ha en fettsnål tillagningsmetod eller lagar rätter med mycket vätska. En rostfri stekpanna passar bättre när du lagar rätter som kräver snabb uppvärmning eller hög temperatur, till exempel kött och fågel.
Scanpan gör det igen. För tredje året i rad blir Scanpan bäst i test i Aftonbladets stora stekpannetest. I år är det nya serien Pro IQ som kammar hem segern.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome