Tommys klassiska pannkaka

Publicerad av: Karin Cushing, 2016-11-17
Taggar:

Presenteras av:  

 

Lär dig att laga perfekta pannkakor av pannkaksmästaren Tommy Myllymäki. Med lite brynt smör och bakpulver i smeten blir pannkakorna extra goda. Här är Tommys bästa pannkaksrecept!

Ingredienser

Pannkakor (4 portioner)
2 stora ekologiska ägg 
2,75 dl vetemjöl 
5,5 dl mjölk 
2 krm bakpulver 
1 tsk vaniljsocker 
1 krm salt 
25g brynt smör

Gör så här

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ut mjölblandningen i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg och salt. Bryn smöret och blanda i smeten. 

Grädda ca 10 st pannkakor i en 
belagd stekpanna. Låt svalna. Vispa grädden tjock.

Servera pannkakorna med grädde och färska bär.

STEKSKOLA MED TOMMY MYLLYMÄKI

Vad ska man tänka på för att lyckas med sina pannkakor? Ett hett tips är det att välja en belagd stekpanna med lite tjockare botten, då det gör att värmespridningen blir jämn och fin. I videon steker Tommy pannkakor i Scanpans CTX-stekpanna.

Omnämnda produkter