Ugnsbakad sjötunga med kapris & salladslök

Publicerad av: Lena Unger, 2017-07-08
Taggar:

En härlig sjötunga med smak av Medelhavet. Receptet är superenkelt och gör vilken vardag som helst till en fest!

Ingredienser

4 portioner
600-800g filé av sjötunga 
1 lime, färskpressad juice 
1 dl olivolja
1 dl smör 
2 schalottenlökar, finhackade 
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk kapris 
1 tsk kummin 
1 tsk vitlökspulver 
1 tsk spiskummin 
Salt 
Peppar
6-8 salladslökar, skurna i halvor
1 citron, skivad 
 
Till garnering

2 dl dill, hackad 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ihop limejuice, olivolja och smält smör i en skål. Tillsätt schalottenlök, vitlök och kapris.

Blanda kryddorna i en separat skål. Krydda fiskfiléerna på båda sidor.

Lägg filéerna på en plåt med smörpapper eller i en smord ugnsform. Pensla fisken med smörblandningen och strö över citronhalvor och salladslök. Baka i ugnen ca 10–15 minuter.

Dekorera fisken med färsk dill och servera tillsammans med dillkokt färskpotatis.

RELATERADE produkter

Liknande läsning