En härlig sjötunga med smak av Medelhavet. Receptet är superenkelt och gör vilken vardag som helst till en fest!
Ingredienser
4 portioner
600-800g filé av sjötunga
1 lime, färskpressad juice
1 dl olivolja
1 dl smör
2 schalottenlökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk kapris
1 tsk kummin
1 tsk vitlökspulver
1 tsk spiskummin
Salt
Peppar
6-8 salladslökar, skurna i halvor
1 citron, skivad
Till garnering
2 dl dill, hackad
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop limejuice, olivolja och smält smör i en skål. Tillsätt schalottenlök, vitlök och kapris.
Blanda kryddorna i en separat skål. Krydda fiskfiléerna på båda sidor.
Lägg filéerna på en plåt med smörpapper eller i en smord ugnsform. Pensla fisken med smörblandningen och strö över citronhalvor och salladslök. Baka i ugnen ca 10–15 minuter.
Dekorera fisken med färsk dill och servera tillsammans med dillkokt färskpotatis.