Varm äppelcider med bourbon

Publicerad av: Lena Unger, 2023-11-25

Får vi fresta med en värmande drink? Vår favorit i vinter är en kanelkryddad äppelcider spetsad med bourbon.

Äpple och kanel är en lyckad kombo som för många är starkt förknippad med sensommar och söta, knäckiga pajer. I det här fallet har vi fångat smakerna i en varm vinterdrink. Lite otippat – men otroligt gott!

INGREDIENSER

(1 drink)
1 dl äppelcider
1 tsk kanel, malen
0,5 tsk muskotnöt, riven
0,5 tsk ingefära, riven
3 cl bourbon
Kanelstång, till garnering
 

...

Gör så här

Värm cidern i en kastrull tillsammans med kanel, muskot och ingefära.
 
Ta av kastrullen från värmen och tillsätt bourbon. Blanda ordentligt. Häll upp blandningen i ett rocksglas.

Garnera drinken med en kanelstång. Vid servering, tänd på stången med en tändsticka för att få en rykande effekt. 

RELATERADE produkter

Liknande läsning