Frida Ronge

Frida Ronge är något av en visionär inom nordisk-japansk matlagning. Sedan 2012 har hon varit anställd hos Strawberrygruppen, där hon bland annat startat upp restaurang VRÅ i Göteborg samt de hyllade restaurangerna TAK i Stockholm och Oslo. 2013 utsågs Frida till Årets Rising Star av White Guide och 2017 till Årets Smakskapare på Restauranggalan. Därtill har hon vunnit Karin Franssons mentorpris samt tagit en silvermedalj i världsmästerskapet Seven Sushi Samuraj i London. 

När Frida började att arbeta som kock värdesatte hon främst kvaliteten på råvaran – smak, textur och utseende. Idag tycker hon att det är lika viktigt att veta att råvaran kommer från ett hållbart ställe på planeten för att maten ska smaka gott. Detta har bland annat lett till att hon blivit engagerad Hungerprojektet och blivit delägare i företaget Kobb, som specialiserar sig på hållbar sjömat. Hennes roll hos Strawberrygruppen har också utvecklats. Idag arbetar hon som Creative Leader för Sustainable Food Experience. Utanför branschkretsar är Frida främst känd som kock i Nyhetsmorgon på TV4 och för sina prisade kokböcker med nordiskt-japanskt tema. Hos oss på Sundqvist är hon ambassadör för knivvarumärket Yaxell.

FUNKTIONELLA KONSTVERK

Yaxell har sitt säte i Seki i Japan. Staden är känd som den japanska kniv- och svärdtill­verkningens huvudstad. Yaxell har tagit vara på kunskaperna, som gått i arv i generationer, och i sin tillverkning kombinerar de ny teknik med traditionellt hantverk. Knivarnas otroliga skärpa och fascinerande damaskusmönster har gjort dem populära i såväl restaurangkök som hos kvalitetsmedvetna hemmakockar. 

FRIDAS RÄTTA ELEMENT

Ute är det nya inne – i alla fall när det gäller matlagning. Men vilket är det bästa utflyktsreceptet och vad bör alltid finnas i packningen? Det har Frida svaret på.

FRIDAS SUSHISKOLA

Ta din hemgjorda sushi till en ny nivå! I sin sushiskola visar Frida hur du lyckas med allt ifrån sushiris, till nigiri och olika typer av makirullar. 

Temaki – sushi-tacos

Önskar du en enklare variant av sushi? Prova Fridas sushi-tacos! Här får gästerna plocka sina favoritingredienser och bygga egna strutar.