
Frida Ronge
För Frida Ronge kommer alltid kvalitet i första hand. När hon skapar sina rätter använder hon svenska råvaror och lägger till smaker och tekniker från Japan. Hon var tidigare kökschef på restaurang VRÅ i Göteborg och är idag kulinarisk ledare för de rosade restaurangerna TAK och UNN på Hotel At Six i Stockholm.
2013 fick Frida utmärkelsen Årets Rising Star, där hon uppmärksammades för sina gastronomiska kvaliteter och ledaregenskaper. Därtill har hon vunnit Karin Franssons mentorpris samt tagit en silvermedalj i världsmästerskapet Seven Sushi Samuraj i London. Frida har även en förkärlek till japanskt hantverk, inte minst till Yaxellknivarna som hon är svensk ambassadör för.
Funktionella konstverk
Yaxell har sitt säte i Seki i Japan. Staden är känd som den japanska kniv- och svärdtillverkningens huvudstad. Yaxell har tagit vara på kunskaperna, som gått i arv i generationer, och i sin tillverkning kombinerar de ny teknik med traditionellt hantverk. Knivarnas otroliga skärpa och fascinerande damaskusmönster har gjort dem populära i så väl restaurangkök som hos kvalitetsmedvetna hemmakockar.
Läs mer

Quality time med Frida Ronge
I tonåren sa Frida Ronge att hon skulle bo i Japan när hon blev stor. Idag är hon en visionär inom svensk-japansk matlagning. Vi åker med Frida till landet i öst för att vässa samurajkunskaperna.
Läs mer
Fridas sushiskola
Ta din hemgjorda sushi till en ny nivå! I sushiskolan visar Frida hur du lyckas med allt ifrån sushiris, till nigiri och olika typer av makirullar.
Läs mer
Fridas knivtips
Att hitta rätt i knivdjungeln, bland alla modeller och märken, är inte det lättaste. Varför inte ta hjälp av Frida? Här bjuder hon på sina bästa knivtips.
Läs mer