
Frida Ronge
Frida Ronge är något av en visionär inom nordisk-japansk matlagning. Hon var tidigare kökschef på restaurang VRÅ i Göteborg och är idag kulinarisk ledare för de rosade restaurangerna TAK och UNN i Stockholm samt TAK i Oslo. Hon har även skrivit flera kokböcker och lagar titt som tätt mat i Nyhetsmorgon på TV4. 2021 kom hon trea i Kockarnas kamp.
När Frida började att arbeta som kock värdesatte hon främst kvaliteten på råvaran – smak, textur och utseende. Idag tycker hon att det är lika viktigt att veta att råvaran kommer från ett hållbart ställe på planeten för att maten ska smaka gott. Detta har bland annat lett till ett engagemang i Hungerprojektet och MSC, där hon sprider kunskap om hållbar matkonsumtion respektive hållbart fiske. 2013 utsågs Frida till Årets Rising Star av White Guide och 2017 till Årets Smakskapare på Restauranggalan. Därtill har hon vunnit Karin Franssons mentorpris samt tagit en silvermedalj i världsmästerskapet Seven Sushi Samuraj i London. Frida har även en förkärlek till japanskt hantverk, inte minst till Yaxellknivarna som hon är svensk ambassadör för.

FUNKTIONELLA KONSTVERK
Yaxell har sitt säte i Seki i Japan. Staden är känd som den japanska kniv- och svärdtillverkningens huvudstad. Yaxell har tagit vara på kunskaperna, som gått i arv i generationer, och i sin tillverkning kombinerar de ny teknik med traditionellt hantverk. Knivarnas otroliga skärpa och fascinerande damaskusmönster har gjort dem populära i såväl restaurangkök som hos kvalitetsmedvetna hemmakockar.

FRIDAS RÄTTA ELEMENT
Ute är det nya inne – i alla fall när det gäller matlagning. Men vilket är det bästa utflyktsreceptet och vad bör alltid finnas i packningen? Det har Frida svaret på.

FRIDAS SUSHISKOLA
Ta din hemgjorda sushi till en ny nivå! I sin sushiskola visar Frida hur du lyckas med allt ifrån sushiris, till nigiri och olika typer av makirullar.

OKONOMIYAKI MED RÄKOR
Laga Fridas favorit! Okonomiyaki är en väldigt populär japansk, street food-rätt. Det är en kålpannkaka toppad med godsaker såsom tonkatsusås, sesamfrön och salladslök.