Guacamole

Publicerad av: Lena Unger, 2019-04-11
Taggar:


 

Presenteras av:  


Det finns en djungel av moderna köksverktyg därute – men vissa saker går inte att ersätta. En mortel gör det bästa jobbet när det gäller röror som guacamole och pesto. Här visar vi hur du gör en klassisk, mexikansk guacamole i Zassenhaus gjutjärnsmortel

 

Ingredienser

Guacamole
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk rödlök, finhackad
½ chili, finhackad
1 tsk salt
2 avokador, tärnade
2 tsk limejuice
½ tomat, tärnad
Hackad koriander efter önskemål

Gör så här

Ta fram en stor mortel. ​Mortla vitlök, rödlök och chili med olivolja. Tillsätt lite salt och fortsätt mortla. Tillsätt därefter avokado i bitar och mortla grovt. Häll i limejuice och fortsätt tills du är nöjd med konsistensen.

Avsluta med tomat och koriander. Blanda om ordentligt innan servering.

RELATERADE produkter

Liknande läsning