Vispat brynt smör

Publicerad av: Lena Unger, 2019-08-08
Taggar:

Vispat brynt smör är otroligt gott och serveras ofta till brödet på finkrogar. Imponera på middagsgästerna och bjud på eget smör! I videon visar Tommy Myllymäki hur du bryner smöret på bästa sätt.

Ingredienser

(8–10 portioner)

125 g osaltat smör
Flingsalt, efter smak

Gör så här

Smält smöret i en kastrull på ganska hög värme. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Låt puttra i ca 2–3 minuter, tills smöret blir gyllenbrunt och doftar nötigt.

Kyl och låt smöret stelna.

Vispa smöret fluffigt med hjälp av en elvisp. Smaksätt med flingsalt. Klart för servering!



BRYN SMÖR SOM TOMMY MYLLYMÄKI

Kokt och stekt fisk, kött, kyckling, grönsaker – eller varför inte i pannkakssmeten? Enligt Tommy Myllymäki kan brynt smör användas till nästan allt. I den här videon berättar han vad du ska tänka på när du bryner smör hemma i kastrull.



 

RELATERADE produkter

Liknande läsning

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.