Vispat brynt smör är otroligt gott och serveras ofta till brödet på finkrogar. Imponera på middagsgästerna och bjud på eget smör! I videon visar Tommy Myllymäki hur du bryner smöret på bästa sätt.
Ingredienser
(8–10 portioner)
125 g osaltat smör
Flingsalt, efter smak
Gör så här
Smält smöret i en kastrull på ganska hög värme. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Låt puttra i ca 2–3 minuter, tills smöret blir gyllenbrunt och doftar nötigt.
Kyl och låt smöret stelna.
Vispa smöret fluffigt med hjälp av en elvisp. Smaksätt med flingsalt. Klart för servering!
BRYN SMÖR SOM TOMMY MYLLYMÄKI
Kokt och stekt fisk, kött, kyckling, grönsaker – eller varför inte i pannkakssmeten? Enligt Tommy Myllymäki kan brynt smör användas till nästan allt. I den här videon berättar han vad du ska tänka på när du bryner smör hemma i kastrull.