Presenteras av:
Bentō – betyder lunchlåda på japanska och går ut på att det ska var enkelt och lättillgängligt att äta. Och det är precis vad det är när Frida Ronge visar hur du gör hennes Chirashi sushi – Bento style.
På tallrik serverar du en elegant rätt som imponerar – i låda har du en lunch att längta efter. Bara dela fisken, pilgrimsmusslorna, gurkan och tamagon i bitar. Efter det strör du över finskuren gräslök, klippt nori och tångkaviar. Så enkelt – och så gott!
INGREDIENSER
Chirashi sushi bento style
(2 portioner)
200 g sushiris
4 pilgrimsmusslor
100 g lax, regnbågsforell eller röding
100 g gös, hälleflundra eller abborre
2 msk röd tångkaviar
1 dl tamago, skuren i bitar
1 dl gurka, skuren i bitar
3 msk finskuren gräslök
kålrotsgari
wasabi
1 ark nori klippt i små fyrkantiga bitar
Tamago i ugn
(6 portioner)
4 ägg
1 krm salt
½ tsk dashimoto (går att utesluta)

GÖR SÅ HÄR
Bowl
Skär alla ingredienserna i fyrkantiga bitar.
Lägg sushiriset på en tallrik, lägg på fisk, skaldjur, tamago, gurka och toppa med tångkaviar, gräslök och nori.
Servera med kålrotsgari, wasabi och soja.
Tamago i ugn
Sätt ugnen på 90 grader.
Vispa ihop ägg, salt och dashimoto.
Sila smeten genom en sil. Täck en ugnsfast rektangulär form eller ett minibleck med plastfolie. Formen ska fyllas med cirka 1 cm smet, så använd inte för stor form.
Häll i smeten och täck med plastfolie.
Grädda mitt i ugnen 10–15 minuter, tills smeten stelnar.