Alla mathögtider är till för att firas! Vi tipsar om passande redskap och recept till mårtensgåsfirandet.
Mårtensafton, mårtensgås eller Mårten gås? Kärt barn har många namn – och många olika seder. Det här är en högtid som är känd runt om i Europa och som åtminstone har firats sedan medeltiden. I Sverige förknippar vi mårtensgåsmiddagen med svartsoppa och stekt gås, medan det exempelvis är vanligare med anka på bordet hos grannarna i Danmark. Oavsett vad som serveras hemma hos dig, så har vi recept och redskap som förhöjer firandet!
Hurra för Mårten gås!
PRYLTIPS

Trancherkniv
Tranchera mera! En vass trancherkniv är ett måste när det vankas stekt fågel. Perfekt när du ska skära upp bröstfilén i fina, jämna skivor.

Grönsakskniv
När det kommer till tillbehören – tänk brett. En grönsakskniv med långt, brett blad gör sig utmärkt till årstidens rustika grönsaker och rotfrukter.

Skärbräda
Var rädd om dina knivar och välj ett underlag som är skonsamt mot eggen, såsom sockerrör eller trä. Varför inte skärbräda i ek från Global?

Sked
Smaka, smaka, smaka! Då ökar du dina chanser att lyckas med middagen. Globals mellanstora skedar gör sig utmärkt för både avsmakning och servering.

Recepttips!
Fågel, sås och potatis är klassiska inslag på Mårtensafton. Lätta gärna upp middagen med en färgstark och smakrik sallad. Den här vackra salladsskålen bjuder på en härlig kombination av grönkål, rödkål, apelsin, granatäpple och mandlar. Ett superenkelt recept som passar till många högtidliga middagar!
Till receptet