Tomatmacka med vildand

Publicerad av: Nellie Karlsson, 2025-06-04
Taggar:

Ett av proffskocken Gustav Leonhardts favoritrecept! En lyxig men enkel toast där saftig vildand möter solmogna tomater och krämig burrata.

Vildand är ett mört och smakrikt rött kött med subtil viltkaraktär. Tillagad rätt blir vildanden både saftig och fyllig i smaken. Här har vi en riktig stjärna på tallriken som passar lika bra till rostade rotfrukter och rödvinssås som till färska grönsaker, ostar och fruktiga tillbehör.

Testa Gustavs goda macka!

Ingredienser

Tomatmacka med vildand (1 macka)

  • Hel vildand (eller 2 st bröstfiléer)
    1 st
  • Surdegsbröd
    1 skiva
  • Olja, till stekning
    2 msk
  • Burrata
    0,5 st
  • Tomater (valfri sort)
    2 st
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja

Gör så här

  • Om du använder en hel vildand, börja med att stycka ut bröstfiléerna. Salta filéerna.

  • Hetta upp olja i en rostfri stekpanna. Stek filéerna på hög värme tills de fått fin yta på ena sidan. Vänd och stek andra sidan lika länge, ca 1 minut per centimeter tjocklek per sida. Lyft sedan ur filéerna ur pannan. Låt vila på en tallrik.

  • Tillsätt olivolja och stek brödskivan gyllene i samma panna.

  • Mosa burratan med en gaffel. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Skiva tomaterna.

  • Bygg upp mackan med brödskivan i botten. Bred på burratablandningen, lägg på tomatskivorna och toppa med skivad vildand.

Relaterade produkter