Tomatmacka med vildand
Publicerad av: Nellie Karlsson, 2025-08-25
Ett av proffskocken Gustav Leonhardts favoritrecept! En lyxig men enkel toast där saftig vildand möter solmogna tomater och krämig burrata.
Vildand passar lika bra till rostade rotfrukter och rödvinssås som till färska grönsaker, ostar och fruktiga tillbehör. Köttet är mört och smakrikt och har en subtil viltkaraktär. Tillagat rätt blir det både saftigt och fylligt i smaken. Använd gärna en rostfri panna när du steker, för att få till den där härligt krispiga ytan.
Testa Gustavs goda macka – en riktig stjärna på tallriken!
Ingredienser
Gustavs stekstips!
Att steka vildandsbröst är faktiskt inte speciellt svårt, däremot är det viktigt att välja rätt stekpanna. En rostfri panna är att föredra när du vill få till den där härligt krispiga stekytan på kött och fågel. Stekpannan fungerar ungefär som en grill. Till en början kan råvaran fastna i stekpannan, men så snart porerna har stängts igen ger pannan efter.