Presenteras av:
Flamberade äpplen är en snabblagad dessert som ger dig många stilpoäng om du tillagar den på rätt sätt. Bakom receptet står Scanpanambassadören Thomas Sjögren.
Ingredienser
Flamberade äpplen (4 portioner)
4 st äpplen
100 g smör
1 dl strösocker
1 dl calvados
1 tsk havssalt
2 dl créme fraiche
Gör så här
Skala äpplena och dela i klyftor.
Smält sockret i en stekpanna tills det börjar karamelliseras. Lägg i äpplena och vänd dem i sockret. Lägg i smöret och smält tills det nästan börjat brynas. Häll i calvadosen och tänd på med en tändare eller med tändstickor.
Avsluta med flingsalt och servera med en klick crème fraiche för en perfekt avslutning på en måltid.
SÅ FLAMBERAR DU ÄPPLEN
När du flamberar lyfter du smakerna i råvaran och ger den samtidigt en härlig "knäckighet". I Välstekt med Scanpan visar Thomas hur du enkelt flamberar äpplen i stekpannan.
SE FLER STEKSKOLOR