Globals knivskola: Hacka örter

Publicerad av: Lena Unger, 2017-06-15


Presenteras av:  


Färska örter piggar upp vilken rätt som helst! I Globals knivskola visar Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, hur du skär örterna utan att de förlorar sin naturliga spänst.

I detta avsnitt av Globals knivskola är färska örter i fokus. Jimmi Eriksson visar hur du hanterar tre olika örter genom tre olika tekniker. Han skivar gräslök, gör chiffonade (strimlor) av basilika och finhackar persilja.



Det går att använda flera olika typer av knivar till att skära örter. Jimmi föredrar en allround kockkniv, men det går lika bra att använda en mindre grönsakskniv. Global har också tagit fram en liten örthacka som ett smidigt alternativ.

...

Recepttips!

Gnocchi med salvia & fläskfilé
Örtdoftande rätt av Louise Johansson

Melonsallad med fetaost & basilika
Ett fräscht tillbehör till grillmiddagen

Omnämnda produkter