Grillad kalventrecôte med potatis & chimichurri

Publicerad av: Lena Unger, 2025-05-26
Taggar:

Ta nästa steg vid grillen! Här är ett recept som garanterat imponerar – både på gästerna och smaklökarna.

Kött och potatis är en klassisk grillkombo, men det finns många sätt att lyfta den till en högre nivå. Den danska kocken Rebecca Siri bakar sina potatisar direkt i glöden och serverar köttet tillsammans med en smakrik örtsås.

En ny sommarklassiker!

Ingredienser

Grillad kalventrecôte

  • Kalventrecôte med ben
    ca 500 g
  • Knipplökar
    6–8 st
  • Färskpotatis
    ca 500 g
  • Färska örter, gärna rosmarin
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Chimichurri

  • Persilja
    100 g
  • Libbsticka
    100 g
  • Oregano, torkad
    2 msk
  • Schalottenlökar
    2 st
  • Citroner, saft
    2 st
  • Lime, saft
    1 st
  • Ättika
    ca 0,5–1 msk
  • Olivolja
    1 dl
  • En skvätt vatten
  • Paprikakrydda
  • Salt och peppar

Gör så här

  • Putsa köttet. Låt det ligga framme i ca 30 minuter innan det ska grillas.

  • Skölj knipplöken och skär bort lite av blasten i toppen. Grilla löken med lite olivolja, salt och peppar.

  • Blanda potatisen med olivolja, salt och färska örter. Packa in den i bakplåtspapper och aluminiumfolie. Lägg paketet i den glödande kolen på grillen och låt baka i minst 30 minuter.

  • Hacka löken och örterna till chimichurrin. Blanda samman ingredienserna.

  • Vid servering, lägg upp knipplöken och det grillade köttet på en tallrik. Avsluta med chimichurri. Servera potatisen i en skål vid sidan av.

Relaterade produkter