Grillade jordgubbar med brända hallon & vaniljcrème

Publicerad av: Lena Unger, 2025-06-04
Taggar:

Förvandla sommarens söta bär till en läcker dessert! Perfekt att servera som final på grillmiddagen.

Sätt guldkant på sommarkvällen med en oförglömlig efterrätt! Rebecca Siris grillade jordgubbar med brända hallon och vaniljcrème bjuder på en ljuvlig kombination av sött, syrligt och rökigt.

Upptäck en ny dimension av bär!

Ingredienser

  • Jordgubbar
    1 kg
  • Rosmarin
    1 knippe
  • Hallon
    500 g
  • Mynta
    1 kruka
  • Crème fraiche
    500 g
  • Vaniljstång
    1 st
  • Socker
    200 g
  • Ätbara blommor (valfritt)

Gör så här

  • Skölj alla jordgubbar. Dela hälften av jordgubbarna i kvartar. Grilla resten i en ugnsform eller panna tillsammans med socker, rosmarin och lite vatten.

  • Bränn av hallonen med en gasolbrännare.

  • Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda vaniljen med crème fraiche och socker i en skål.

  • Vid servering, lägg vaniljcrèmen i botten. Tillsätt därefter de grillade jordgubbarna, följt av färska jordgubbar och brända hallon. Avsluta med mynta och eventuellt några ätbara blommor.

Relaterade produkter