Ingen Halloween utan pumpa. Fira med att göra din egen Halloweenlykta – och laga en god middag av överblivet pumpakött.
Den 31 oktober firas Halloween runt om i världen. Störst är högtiden i USA, men även i Sverige har det blivit allt vanligare med ”bus eller godis” och pumpalyktor. Att göra en egen lykta av en pumpa är inte särskilt svårt. Allt du behöver är en mall, en tuschpenna, en rejäl sax, en sked och en vass, liten kniv. I videon visar vi hur du med några enkla steg karvar ut ett ansikte eller mönster i pumpan.
Vi önskar dig en ruskigt trevlig Halloween!
PUMPA- & SÖTPOTATISSOPPA MED MISO
Pumpa kan användas till mycket mer än bara dekorationer. I USA är de duktiga på att ta vara på hela Halloweenpumpan. Kärnorna rostas och pumpaköttet används till allt ifrån soppor och matpajer till desserter. Testa vår pumpasoppa med sötpotatis och miso. Det är ett recept som piggar upp både med smak och färg. Har du en roaster och en stor kastrull hemma i köket är den dessutom väldigt enkel att laga.
Ta del av receptet här.
Dryckestips!
En halvtorr äppelcider är en perfekt matchning till den här soppan. Testa gärna Brännland Ciders nya Pernilla Perle (Nr. 82020). Den är elegant i stilen och lyfter såväl asiatiska smaker som klassisk husmanskost. Avnjut cidern i glaset för Sauvignon Blanc från Riedel Veritas för bästa smak och känsla.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.