Mocktails med David Kringlund – Äppelsour med ingefära
Skål utan alkohol! Drinkexperten David Kringlund bjuder på en läcker sourdrink med smak av äpple, lime, ingefära och kanel.
En sourdrink bygger normalt sett på en kombination av syra, sötma och någon form av spritbas. Men enligt David Kringlund går det utmärkt att välja bort spriten och göra en alkoholfri sour. I det här receptet använder han en ofiltrerad äppelmust som grund, som han sedan smaksätter med färsk ingefära för att få lite sting.
INGREDIENSER
Apple sour (1 drink)
2 cm ingefära
2 cl flytande honung
3 cl färskpressad limejuice
5 cl äppelmust
1 st äggvita

Gör så här
Skär ingefäran i bitar. Späd ut honungen med lite hett vatten, så att den blir mer lättarbetad. Tillsätt i en shaker tillsammans med limejuice, äppelmust och äggvita.
Skaka blandningen utan is först, för att bygga upp en luftighet i drinken. Lägg i is och skaka ytterligare.
Ta fram Riedels Neatglas. Häll upp drinken genom en finmaskig sil och garnera med kanel.