Mocktails med David Kringlund – Äppelsour med ingefära

Publicerad av: Lena Unger, 2022-10-19

Drinkexperten David Kringlund serverar en mocktail med smak av äpple, lime, ingefära och kanel. En sour som garanterat ger glada miner! 

En sourdrink bygger normalt sett på en kombination av syra, sötma och någon form av spritbas. Men enligt David går det utmärkt att välja bort spriten och göra en alkoholfri sour. I det här receptet använder han en ofiltrerad äppelmust som grund, som han sedan smaksätter med färsk ingefära för att få lite sting.

Skål utan alkohol!

Ingredienser

Apple sour (1 drink)

  • Ingefära
    2 cm
  • Flytande honung
    2 cl
  • Limejuice
    3 cl
  • Äppelmust
    5 cl
  • Äggvita
    1 st

Till servering

  • Kanel

Gör så här

  • Skär ingefäran i bitar. Späd ut honungen med lite hett vatten, så att den blir mer lättarbetad. Tillsätt i en shaker tillsammans med limejuice, äppelmust och äggvita.

  • Skaka blandningen utan is först, för att bygga upp en luftighet i drinken. Lägg i is och skaka ytterligare.

  • Ta fram Riedels Neatglas. Häll upp drinken genom en finmaskig sil och garnera med kanel.

  • Klart för servering!

Relaterade produkter