Nordisk sushibowl med räkor och sojamarinerade ägg

Publicerad av: Åsa Hendberg, 2022-10-28
Taggar:



Presenteras av:  


En Chirashi Sushi – med nordiska smaker! I vår sushiskola visar kocken 
Frida Ronge hur hon gör en japansk klassiker med typiskt nordiska råvaror. 


Färska räkor, pepparrot, gröna ärtor, dill och ett sojamarinerat ägg – i en skål tillsammans med traditionella japanska smaker och svart ris. Frida Ronge visar att det är enkelt att laga spännande och riktigt god mat. 

 

INGREDIENSER

Nordisk sushibowl 
(2 portioner) 

3 dl kokt råris eller svart ris
200 g skalade räkor
½ ark nori
2 dl gröna ärtor
2 msk riven pepparrot
2 sojamarinerade ägg, se recept nedan
2 msk kålrotsgari
2 msk furikake, alternativt rostade sesamfrön
Några kvistar dill eller myntablad

Dressing
½ dl japansk soja
½ msk riven ingefära
1 pressad lime
½ tsk sesamolja
1 schalottenlök, finhackad

...

GÖR SÅ HÄR

Bowl
Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
Lägg riset i en djup skål. Dela äggen och lägg tillsammans med resten av ingredienserna i två skålar. Riv över färsk pepparrot och toppa med sesamfrön.

Dressing
Hacka schalottenlöken och riv ingefäran. Blanda sedan alla ingredienserna i en skål.

Sojamarinerade ägg
Koka normalstora ägg 6 ½ minut. Spola äggen i kallt vatten och skala dem.
Blanda mirin, soja och vatten. Lägg äggen i marinaden och låt marinera 24 timmar. 

Tips!
Om du vill göra fler ägg än vad du tänkt äta samma dag kan du addera ca 5 dl vatten efter 24 timmar i marinaden. Då håller äggen längre och blir inte för salta.

RELATERade PRODUKTER

LIKNANDE LÄSNING