Proffsig påskmeny

Publicerad av: Lena Unger, 2024-03-26

Vad ska du bjuda på i påsk? Fira med favoriter som lamm och lax – i nya former och med nytt sällskap.

Överraska dina närmaste med en trerätters påskmiddag! Vi har satt ihop en meny med inspirerande recept från några av Sveriges främsta kockar. Hur låter det med en läcker laxtallrik, följt av en vällagad lammstek och en hemgjord citrusglass som dessert? Som bonus ger vi dig även tips på en drink att avsluta kvällen med.

Med önskan om en god och glad påsk!
 

TRERÄTTERSMENY

...

Förrätt

Inled kvällen med Louise Johanssons lyxiga laxcarpaccio. Det är en rätt som är busenkel att göra och lika läcker för ögonen som för smaklökarna. Louise har smaksatt laxen med rosépeppar och granatäpple, vilket ger den en härligt blommig ton som passar perfekt i påsk.

LAXCARPACCIO MED ROSÉPEPPAR
...

Huvudrätt

Till huvudrätt på påskmiddagen ska det givetvis vara lamm – och här kommer vårt recepttips från proffskocken Marcus Bremdal. En rosastekt lammrostbiff som serveras med kryddkokta rödbetor, getostkroketter, sotad savoykål, selleripuré och skysås. Kan det bli bättre? 

LAMMROSTBIFF MED SELLERIPURÉ & GETOSTKROKETTER
...

Efterrätt

Avrunda middagen med en fräsch dessert. Varför inte glass med smak av citrusfrukten yuzu? Tillsammans med knäckiga mandelflarn kommer den garanterat att göra succé hos gästerna. Bakom receptet står Christin Kashou, vinnare av Sveriges Mästerkock 2021.  

Yuzuglass med mandelflarn
...

Drinktips!

Sist men inte minst – påskdrinken. Här vill vi slå ett slag för en italiensk klassiker. Ofta avnjuts Bombardino som en värmande drink på afterskin, men den gör sig lika bra som avslutning på påskmiddagen. Om du gillar äggtoddy kommer du att älska denna krämiga ”alkoholbomb”! 

Bombardino
Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.